Diera na redukcję
- 839 Views
- Redaktor polskatransformacja.pl
- 2 lutego 2022
- Wszystko na temat redukcji
Dieta redukcyjna nie powinna być morderczą głodówką, a zbilansowaną dietą, która przyniesie efekty w odpowiednim czasie. Podstawą diety redukcyjnej jest określenie własnego zapotrzebowania kalorycznego. Dzięki ustalonemu zapotrzebowaniu kalorycznemu dostarczymy organizmowi odpowiednią ilość kalorii, a nie zbyt dużą, ponieważ wtedy nie osiągniemy zamierzonej wagi. Szacuje się, że zdrowe tempo diety na redukcję tkanki tłuszczowej, gwarantującej stałe rezultaty bez efektu „jojo” oraz dostarczającej organizmowi dostatecznej ilości mikroskładników i witamin, to od 0, 5 do 1 kg tygodniowo. Należy pamiętać, że jeżeli będziemy prowadzić zbyt restrykcyjną dietę to spalanie tkanki tłuszczowej zostanie spowolnione, a organizm przestawia się w tryb oszczędzania energii. Celem diety na redukcję jest powolne spalanie tkanki tłuszczowej i należy kontrolować tempo. Dieta redukcyjna powinna być oparta na podstawowych zasadach zdrowego odżywiania, z uwzględnieniem większej podaży białka, które podnosi tempo metabolizmu.

- 11 kwietnia 2022
Redukcja masy = redukcja tkanki tłuszczowej
- 3 marca 2022
Redukcja tkanki tłuszczowej za pomocą tabletek
- 2 lutego 2022
Diera na redukcję
- 24 stycznia 2022
Redukcja masy = redukcja tkanki tłuszczowej
Redukcja tkanki tłuszczowej za pomocą tabletek
Diera na redukcję
Redukcja tkanki tłuszczowej
Suplementy na redukcję
Redukcja masy wybór
Redukcja tkanki tłuszczowej – jak ją szybko wykonać?
Jakich mięs nie wolno spożywać w diecie redukcyjnej?