Owoce i warzywa w diecie na redukcję?
- 35 Views
- Redaktor polskatransformacja.pl
- 15 czerwca 2019
- Wszystko na temat redukcji
Czy w naszej diecie na odchudzanie powinniśmy uwzględniać dużą ilość owoców? Oczywiście przy odpowiedzi na to pytanie nie sposób nie wspomnieć o licznych korzyściach, jakie niesie ze sobą regularne spożywanie surowych owoców i warzyw, jednak zbyt duża ilość ich spożyta w ciągu doby ma też swoje cienie. Przede wszystkim osoba w okresie redukcji nie powinna spożywać zbyt dużej dawki węglowodanów w ciągu doby. Problemem jest to, że duża część owoców zawiera w sobie duże ilości cukru prostego zwanego fruktozą, który może przeszkadzać nam w utracie wagi oraz gubieniu zbędnych kilogramów. Przykładowo taki banan kcal ma aż ponad trzysta, a w pokrojonej sałatce często umieszczamy dwie lub nawet trzy sztuki. Oczywiście nie powinniśmy popadać w skrajności i całkowicie zaprzestać spożywania surowych owoców i warzyw, jednak osoby będące nie diecie redukcyjnej powinny ograniczyć ich spożycie do dwóch porcji dobowo. Przy czym jedna porcja to jedno jabłko lub marchewka. W ten sposób zachowamy balans między negatywnymi a pozytywnymi skutkami spożywania owoców i warzyw.

- 13 listopada 2019
Silny brzuch i ręce
- 4 października 2019
Dieta białkowa
- 13 sierpnia 2019
Suplementacja na redukcję- kilka prostych zasad.
- 8 sierpnia 2019
Silny brzuch i ręce
Dieta białkowa
Suplementacja na redukcję- kilka prostych zasad.
Redukcja tkanki tłuszczowej dieta
Szybka redukcja wagi ? To możliwe!
Redukacja masy
Impreza rodzinna w trakcie redukcji
Suplementy redukujące tkankę tłuszczową.