Owoce i warzywa w diecie na redukcję?
- 731 Views
- Redaktor polskatransformacja.pl
- 15 czerwca 2019
- Wszystko na temat redukcji
Czy w naszej diecie na odchudzanie powinniśmy uwzględniać dużą ilość owoców? Oczywiście przy odpowiedzi na to pytanie nie sposób nie wspomnieć o licznych korzyściach, jakie niesie ze sobą regularne spożywanie surowych owoców i warzyw, jednak zbyt duża ilość ich spożyta w ciągu doby ma też swoje cienie. Przede wszystkim osoba w okresie redukcji nie powinna spożywać zbyt dużej dawki węglowodanów w ciągu doby. Problemem jest to, że duża część owoców zawiera w sobie duże ilości cukru prostego zwanego fruktozą, który może przeszkadzać nam w utracie wagi oraz gubieniu zbędnych kilogramów. Przykładowo taki banan kcal ma aż ponad trzysta, a w pokrojonej sałatce często umieszczamy dwie lub nawet trzy sztuki. Oczywiście nie powinniśmy popadać w skrajności i całkowicie zaprzestać spożywania surowych owoców i warzyw, jednak osoby będące nie diecie redukcyjnej powinny ograniczyć ich spożycie do dwóch porcji dobowo. Przy czym jedna porcja to jedno jabłko lub marchewka. W ten sposób zachowamy balans między negatywnymi a pozytywnymi skutkami spożywania owoców i warzyw.

- 11 kwietnia 2022
Redukcja masy = redukcja tkanki tłuszczowej
- 3 marca 2022
Redukcja tkanki tłuszczowej za pomocą tabletek
- 2 lutego 2022
Diera na redukcję
- 24 stycznia 2022
Redukcja masy = redukcja tkanki tłuszczowej
Redukcja tkanki tłuszczowej za pomocą tabletek
Diera na redukcję
Redukcja tkanki tłuszczowej
Suplementy na redukcję
Redukcja masy wybór
Redukcja tkanki tłuszczowej – jak ją szybko wykonać?
Jakich mięs nie wolno spożywać w diecie redukcyjnej?